ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

Μοριακή Γαστρονομία-Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες

-10%

Λιανική τιμή: €19,87

Τιμή Bestseller: €17,88

Συγγραφέας: Herve This

Εκδότης: Πατάκης

Κατηγορία: Μαγειρικές

ISBN: 9789601629308

Ημερομηνία έκδοσης: 24/09/2008

Αγορά
24/09

Περιγραφή

Επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βιβλίο έρχεται να μας αποκαλύψει τα μυστικά της μοριακής γαστρονομίας και να λύσει τις παρεξηγήσεις γύρω από αυτήν. Η μοριακή γαστρονομία δεν είναι ένα μαγειρικό στιλ, όπως οι περισσότεροι νομίζουμε, ούτε μια περαστική μόδα από γαστρονομικούς αφρούς και φούσκες. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επιστημονική κατανόηση της γαστρονομίας· την εξήγηση των φαινομένων –φυσικοχημικών και βιολογικών– που αφορούν το φαγητό.

Η γνώση αυτή μπορεί βεβαίως να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε νέες τεχνικές ή να δημιουργήσουμε ασυνήθιστες γεύσεις, όμως από την άλλη μεριά μας επιτρέπει να τελειοποιήσουμε απλές, καθημερινές συνταγές: Μπορεί η κατάκτηση της τεχνικής να εκφράζεται δημιουργικά σε έναν αφρό αγγουριού, αλλά είναι αυτή που μας επιτρέπει να πετύχουμε την τέλεια μαγιονέζα. Έτσι, το βιβλίο Μοριακή γαστρονομία – Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες δεν περιέχει συνταγές μαγειρικής αλλά επιστημονικές εξηγήσεις και αναλύσεις, παρουσιασμένες με ευχάριστο τρόπο μέσα από μια σειρά μικρών ερωτημάτων, συχνά διασκεδαστικών: Έχει άλλη γεύση το φαγητό όταν το μασάμε γρήγορα απ’ ό,τι όταν το μασάμε αργά; Πώς μπορεί, όταν βράσουμε ένα αυγό, ο κρόκος να παραμείνει στο κέντρο του; Πώς θα τηγανίσουμε σωστά τις πατάτες;

Το βιβλίο Μοριακή γαστρονομία – Κατσαρόλες και δοκιμαστικοί σωλήνες φιλοδοξεί όχι μόνο να λύσει την παρεξήγηση περί μοριακής γαστρονομίας, αλλά να φέρει στη χώρα μας αυτό που ήδη κατακτούν σε άλλες χώρες: την επιστημονική επανάσταση στη γαστρονομία. Την ελληνική μετάφραση του βιβλίου επιμελήθηκε ο γνωστός κριτικός εστιατορίων Επίκουρος, ο οποίος στον πολύ ενδιαφέροντα πρόλογό του παραθέτει σημαντικές πληροφορίες γύρω από το κίνημα της μοριακής γαστρονομίας. Η έκδοση, αυτή εκτός από το γλωσσάρι επιστημονικών όρων του συγγραφέα, περιέχει και ένα μικρό χημικό βοήθημα γραμμένο από τη μεταφράστρια, έτσι ώστε κάθε αναγνώστης με ή χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις να μυηθεί στα μυστικά της μοριακής γαστρονομίας.

Μετάφραση:Ανασταία Μωράκη

Σελ.:520

Διαστάσεις:14Χ21

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Hervé This είναι φυσικοχηµικός στο Εθνικό Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών (INRA) της Γαλλίας και στο Collège de France. Ιδρυτής, µαζί µε τον Nicholas Kurti, του κινήµατος της µοριακής γαστρονοµίας, έχει γίνει ευρύτατα γνωστός, καθώς µάλιστα συνεργάζεται και µε το Γάλλο –βραβευµένο µε τρία αστέρια Michelin– σεφ Pierre Gagnaire. Στο ενεργητικό του έχει µια σειρά δραστηριοτήτων, που περιλαµβάνουν σεµινάρια, διαλέξεις, ερευνητικό έργο, δηµοσιεύσεις, συµµετοχή σε επιστηµονικές επιτροπές, συγγραφή βιβλίων. Συνεργάζεται επίσης και µε το Pour la Science, τη γαλλική έκδοση του Scientific American.

Άλλα βιβλία του:

Alchimistes aux fourneaux (Flammarion, 2007), De la science aux fourneaux (Belin, 2007), Construisons un repas (Odile Jacob, 2007), La cuisine c’est l’amour, de l’art, de la technique (Odile Jacob, 2006), Cuisine – Quand la chimie s’en mêle (Platypus Press Santé, 2003), Traité élémentaire de cuisine (Belin, Paris, 2002), La casserole des enfants (Belin, Paris, 1998), Révélations gastronomiques (Belin, Paris, 1995), Les secrets de la casserole (Belin, Paris, 1993).

«Η επιστήµη κaι η απόλαυση

συναντιούνται στο έργο του Ερβέ Τις».

INA P-G

«Παραπονούµαστε για τα τοξικά απόβλητα

την ίδια στιγµή που καταπίνουµε

το καρκινογόνο βενζοπυρένιo

στα διάφορα µπάρµπεκιου».

Hervé This

«Η κουζίνα είναι έρωτας, τέχνη, τεχνική».

Hervé This

Μαγειρικές

-20%
08/10
-10%
07/10
-15%
07/10

Στην κουζίνα των γεύσεων

Τυλιπάκη Ερμιόνη

Τιμή: 15,50  13,17

Αγορά
-10%
07/10
-20%
09/05

Για να μην ξαναπείς ποτέ... Μα² πεινάω!

Αντωνίου Τάσος

Τιμή: 17,40  13,92

Αγορά
-25%
19/04

Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου

Εκμετζιόγλου Μαρία-Αντάρ Γκιοκτσέν

Τιμή: 22,00  16,50

Αγορά
-10%
07/02
-10%
24/02

Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές

Καλλίδης Βασίλης

Τιμή: 19,00  17,10

Αγορά
-10%
22/01

Ημέρες Νηστείας

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος

Τιμή: 15,90  14,31

Αγορά
-20%
12/01

Εδεσματολόγιον Κέρκυρας

Σαραντοπούλου Νάντια, Σαραντόπουλος Γιάννης

Τιμή: 24,70  19,76

Αγορά
-10%
22/11

Συνταγές με... ιστορία

Μητσοτάκη Μαρίκα

Τιμή: 17,00  15,30

Αγορά
-10%
14/11

30λεπτα γεύματα

Oliver Jamie

Τιμή: 29,50  26,55

Αγορά
-10%
27/05

Γλυκά του κουταλιού... και όχι μόνο

Στάμου Μαίρη

Τιμή: 14,00  12,60

Αγορά
-10%
27/05

Μαγείρισσα πρώτων βοηθειών

Λαμπράκη Μυρσίνη

Τιμή: 15,00  13,50

Αγορά
-10%
21/03

Η τέχνη της πίτας

Σούλα Γηραλέα

Τιμή: 14,70  13,23

Αγορά
-10%
16/03

Εύκολες συνταγές με ζυμαρικά

Παπανδρέου Αλέξανδρος

Τιμή: 16,60  14,94

Αγορά
-10%
01/03
-10%
15/12

Ψωμί & αλάτι - The Cookbook

Λουκάκος Γιάννης

Τιμή: 25,00  22,50

Αγορά
-10%
08/11

100 γευστικές συνταγές για διαβητικούς

Ομάδα συγγραφέων

Τιμή: 24,90  22,41

Αγορά
-10%
04/10

Mαγειρική του Aγίου Όρους

Μοναχός Eπιφάνιος ο Mυλοποταμινός

Τιμή: 24,45  22,00

Αγορά
-10%
24/09

Wagamama: Απλά, υγιεινά, νόστιμα

Ομάδα συγγραφέων

Τιμή: 23,60  21,24

Αγορά
-10%
07/06

Μαγειρική για δύσκολους καιρούς

Βουτσινά Εύη

Τιμή: 12,78  11,50

Αγορά
-10%
25/03

Νηστήσιμα και υγιεινά

Αλεξιάδου Βέφα

Τιμή: 30,00  27,00

Αγορά
-10%
11/12

Γεύση Ελληνική Β΄: Καλούδια

Βουτσινά Εύη

Τιμή: 15,68  14,11

Αγορά