ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
- 13 Δεκεμβρίου
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ - 10 Δεκεμβρίου
Η Κληρονομιά (ΝΕΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ #3) - 10 Δεκεμβρίου
Τα ταξίδια του Μαρίνου
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
-
23/11Τιμή: 14,90 13,41-10%
-
20/09Τιμή: 11,10 9,99-10%
-
22/11Τιμή: 12,20 10,98-10%
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
-
03/11Τιμή: 60,00
-
03/11Τιμή: 50,00
-
03/11Τιμή: 60,00
BEST SELLERS 2025
-
Επιβάτης 23Τιμή: 17,70 15,93-10%
-
Αναζητώντας την ελπίδαΤιμή: 17,70 15,93-10%
-
Το μωρό της σοφίταςΤιμή: 18,80 16,92-10%
All time Bests...»
ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΜΥΘΟΥΣ

Τιμή Bestseller: €24,88
Συγγραφέας: MAZZUCATO, MARIANA
Εκδότης: Κριτική
Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ISBN: 9789602189306
Ημερομηνία έκδοσης: 31/03/2015
ΑγοράΠεριγραφή
Οι μύθοι - τι πιστεύουμε για τον ρόλο του Κράτους
Σύμφωνα με την εμπεδωμένη αντίληψη:
1ος μύθος: το Κράτος δεν μπορεί να παίξει αποτελεσματικά το ρόλο του επιχειρηματία, γιατί δεν αποσκοπεί στο κέρδος. Αναλαμβάνει δράση μόνο όταν η αγορά αποτυγχάνει.
2ος μύθος: το Κράτος δεν πρέπει να κάνει παραγωγικές επενδύσεις, γιατί εκτοπίζει μ' αυτόν τον τρόπο τους ιδιώτες επενδυτές (crowding out).
3ος μύθος: το Κράτος δεν καινοτομεί, απλώς επεμβαίνει διορθωτικά στην οικονομική λειτουργία. Και φυσικά διαχέει στο κοινωνικό σύνολο -μέσω αναδιανεμητικών πρακτικών που εφαρμόζει- τα οφέλη που έχουν παραχθεί ιδιωτικά.
Στο εξαιρετικά πρωτότυπο βιβλίο της, η καθηγήτρια Mariana Mazzucato (πανεπιστήμιο Sussex) ανατρέπει αυτούς τους μύθους και αναλύει με ενάργεια τη θέση της: Το Κράτος ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ, επενδύοντας σε τομείς ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου που οι ιδιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν. Η δημόσια επένδυση παρακινεί και ενισχύει την αντίστοιχη ιδιωτική στους τομείς της Ανώτατης Παιδείας, της Έρευνας, της Ανάπτυξης και της Τεχνολογίας (Πληροφορική, Διαδίκτυο, Ενέργεια), μεταφέροντας την εμπεδωμένη γνώση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Στο Κράτος, λοιπόν, αναγνωρίζεται ο κυρίαρχος ρόλος του μοχλού μακροπρόθεσμης ανάπτυξης στον σύγχρονο καπιταλισμό.
"Όταν το Κράτος οργανώνεται αποτελεσματικά, το χέρι του είναι σταθερό, παρέχοντας το όραμα και δίνοντας τη δυναμική ώθηση για να συμβούν πράγματα [...] Τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στην ενίσχυση της τόλμης των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Και αυτό απαιτεί να μην αντιλαμβανόμαστε το Κράτος ως έναν απλό "φορέα διευκόλυνσης" της οικονομικής μεγέθυνσης. Είναι ένας βασικός εταίρος του ιδιωτικού τομέα - και πολλές φορές είναι ο πιο τολμηρός, αυτός που εκουσίως αναλαμβάνει εκείνους τους κινδύνους τους οποίους η επιχείρηση δεν θα αναλάμβανε".
"Ο καινοτόμος, απομυθοποιητικός και εντέλει ανατρεπτικός χαρακτήρας του βιβλίου της Mariana Mazzucato έχει αναγνωριστεί από όλους, ενώ η συμβολή του στην κατανόηση των πραγματικών κοινωνικο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ, ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ, ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
Τιμή: 30,00
Αγορά
ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Τιμή: 12,72
Αγορά
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Τιμή: 18,80
Αγορά
ΕΥΡΩΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΟΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τιμή: 9,90
Αγορά
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕ
Τιμή: 24,99
Αγορά
ΑΠΟ ΤΑ "ΕΔΩΔΙΜΑ-ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ" ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Η ΠΟΡΕΙΑ 140 ΕΤΩΝ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1Η ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: 15,90
Αγορά
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τιμή: 24,99
Αγορά