ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
- 13 Δεκεμβρίου
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ - 10 Δεκεμβρίου
Η Κληρονομιά (ΝΕΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ #3) - 10 Δεκεμβρίου
Τα ταξίδια του Μαρίνου
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
-
23/11Τιμή: 14,90 13,41-10%
-
20/09Τιμή: 11,10 9,99-10%
-
22/11Τιμή: 12,20 10,98-10%
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
-
03/11Τιμή: 60,00
-
03/11Τιμή: 50,00
-
03/11Τιμή: 60,00
BEST SELLERS 2025
-
Επιβάτης 23Τιμή: 17,70 15,93-10%
-
Αναζητώντας την ελπίδαΤιμή: 17,70 15,93-10%
-
Το μωρό της σοφίταςΤιμή: 18,80 16,92-10%
All time Bests...»
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ ΠΕΝΤΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τιμή Bestseller: €9,54
Συγγραφέας: BRECHT, BERTOLT,
Εκδότης: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ISBN: 9789603031413
Ημερομηνία έκδοσης: 31/12/2004
ΑγοράΠεριγραφή
Τα κείμενα του μεγάλου Γερμανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ που δημοσιεύονται στον παρόντα τόμο, φιλοδοξούν να φέρουν τον αναγνώστη κοντά στον άλλο Μπρεχτ, τον Μπρεχτ ως πολιτικό στοχαστή και στρατευμένο καλλιτέχνη, που γι’ αυτόν η τέχνη και η πολιτική ήταν ενωμένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1930 όπου τα ολοκληρωτικά καθεστώτα κέρδιζαν μέρα με την μέρα περισσότερο έδαφος ο Μπρεχτ θα αναδειχθεί σε σφοδρό σχολιαστή-επικριτή του φασισμού. Ο Αδόλφος Χίτλερ με το που θα πάρει την εξουσία το 1933 θα κάψει όλα τα βιβλία του συγγραφέως σε μια προσπάθεια να φιμώσει την ισχυρή επιρροή που ήδη είχε αποκτήσει ο Μπρεχτ στις συνειδήσεις του γερμανικού αναγνωστικού κοινού.
Ο Μπρεχτ θα εξοριστεί από την Γερμανία αλλά θα συνεχίσει να γράφει και να μάχεται με την πένα του κατά του φασισμού. Κορυφαίο κείμενο της περιόδου αυτής, το "Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια", που αποτελεί έναν υποδειγματικό οδηγό αντίστασης στην πάλη κατά του ολοκληρωτισμού. Λίγα χρόνια αργότερα, στο περίφημο θεατρικό του έργο "Η ζωή του Γαλιλαίου" θα γράψει μια φράση που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τον πυρήνα της ιδεολογίας του Μπρεχτ: "Η γνώση θα γίνει πάθος και η έρευνα έκσταση...".
Τα κείμενα της παρούσας έκδοσης ανοίγουν τις προοπτικές για να γνωρίσουμε και τον άλλο Μπρεχτ, αυτόν που έχει την δίψα του μεγάλου διανοούμενου, αγωνιστή και ανθρώπου για γνώση και χρήση την γνώσης αυτής, ώστε πρώτα να κατανοήσουμε και ύστερα να παλέψουμε για την αλλαγή της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Τιμή: 11,00
Αγορά
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 1903-1928 ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ
Τιμή: 30,00
Αγορά
ΘΕΣΜΟΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ)
Τιμή: 11,90
Αγορά
ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΚΥΠΡΟΣ, ΤΗ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ
Τιμή: 28,01
Αγορά
Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Τιμή: 22,47
Αγορά
ΚΟΙΝΑ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΚΟΣΜΟ
Τιμή: 14,50
Αγορά
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ
Τιμή: 15,00
Αγορά
ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ
Τιμή: 10,90
Αγορά