ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
- 8 Αυγούστου
Λατινικά ( Τεύχος Α ) Β Λυκείου - 15 Ιουλίου
Διόφαντος ΟΕΔΒ Σετ Α' Λυκείου (NTYMENΑ) - 15 Ιουλίου
Θρησκευτικά Β' Λυκείου ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
-
16/05Τιμή: 22,20 19,98-10%
-
23/11Τιμή: 14,90 13,41-10%
-
20/09Τιμή: 11,10 9,99-10%
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
-
03/11Τιμή: 60,00
-
03/11Τιμή: 50,00
-
03/11Τιμή: 60,00
-
01/07Τιμή: 10,00
BEST SELLERS 2024
-
Επιβάτης 23Τιμή: 17,70 15,93-10%
-
Αναζητώντας την ελπίδαΤιμή: 17,70 15,93-10%
-
Το μωρό της σοφίταςΤιμή: 18,80 16,92-10%
All time Bests...»
ΤΕΧΝΗ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΗ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
Τιμή Bestseller: €20,14
Συγγραφέας: BRILLAT - SAVARIN, JEAN ANTHELME
Εκδότης: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ
Κατηγορία: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ
ISBN: 9789603031635
Ημερομηνία έκδοσης: 31/10/2008
ΑγοράΠεριγραφή
Την 1η Απριλίου του 1755, σε μια μικρή πόλη, το Μπελέ, στην κοιλάδα του Ροδανού στους πρόποδες των Άλπεων, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γαστρονόμος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: ο Ζαν Ανθέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν...
Για κάποιους μπορεί να είναι γνωστός, από το διάσημο ομώνυμο γλυκό, το γνωστό μας «μπαμπά», για άλλους από την περίφημη ρήση του "Πες μου τι τρως, και θα σου πω ποιος είσαι" και για μερικούς -περισσότερο ενημερωμένους- από το μοναδικό για το είδος του βιβλίο Η φυσιολογία της γεύσης ή Στοχασμοί πάνω στην Γαστρονομία. Ένα έργο, που από την πρώτη ημερομηνία έκδοσής του -τον Δεκέμβριο του 1825, μόλις δύο μήνες πριν το θάνατο του Σαβαρέν- μέχρι σήμερα, αποτελεί την φιλοσοφική "βίβλο" των απανταχού γκουρμάντ.
Οι Εκδόσεις "Στοχαστής" παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Σαβαρέν σε μετάφραση και σχόλια Δάφνης Ανδρέου. Σε μια εποχή, που η γαστρονομία έχει βρει την αποδοχή, την παραδοχή και την υποδοχή που της αξίζει απ’ όλο και περισσότερους εραστές-θαυμαστές της καλής αυτής τέχνης, το έργο του διάσημου Γάλλου επιστήμονα και φιλοσόφου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί το αριστούργημά του όχι μόνο αποτελεί την βάση για την πλήρη κατανόηση της μίας εκ των πέντε αισθήσεων, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους όσους πιστεύουν ακράδαντα πως "Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου προσφέρει περισσότερα στην ευτυχία της ανθρώπινης φυλής παρά η ανακάλυψη ενός άστρου"...
Χωρισμένο σε τριάντα κεφάλαια - στοχασμούς και σε ένα μικρό κομμάτι με διάφορα ανέκδοτα κείμενα -από συνταγές δια χειρός Σαβαρέν μέχρι υψηλή ποίηση για... καλοφαγάδες-, το παρόν βιβλίο θα αποκαλύψει στα μάτια του αναγνώστη τις θεμελιώδεις αλήθειες της επιστήμης της γαστρονομίας. Όλα θίγονται στη Φυσιολογία του Σαβαρέν: από τον ορισμό της γεύσης και της γαστρονομίας, την φιλοσοφική ιστορία της μαγειρικής και την γαστρονομική μυθολογία, μέχρι θεωρίες περί παχυσαρκίας, αδυνατίσματος, αγάπης στην καλοπέραση και νηστείας!
Ο ίδιος, σχεδόν δύο αιώνες πίσω, θα ταυτίσει τη μοίρα των ανθρώπων με
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ CD ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Τιμή: 20,90
ΑγοράΨΩΜΙ ΚΑΙ ΖΥΜΕΣ 130 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
Τιμή: 30,00
ΑγοράΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ... ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΜΑ; ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Τιμή: 15,50
ΑγοράΥΛΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ... ΝΑ ΤΡΩΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ
Τιμή: 17,00
ΑγοράΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΛΑΝΑ ΖΩΜΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ
Τιμή: 16,53
ΑγοράMY SWEET AND SKINNY LIFE Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Τιμή: 18,71
Αγορά