ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

ΤΕΧΝΗ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΚΑΛΗ ΤΕΧΝΗ Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

Τιμή Bestseller: €20,14

Συγγραφέας: BRILLAT - SAVARIN, JEAN ANTHELME

Εκδότης: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ

Κατηγορία: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ

ISBN: 9789603031635

Ημερομηνία έκδοσης: 31/10/2008

Αγορά
31/10

Περιγραφή

Την 1η Απριλίου του 1755, σε μια μικρή πόλη, το Μπελέ, στην κοιλάδα του Ροδανού στους πρόποδες των Άλπεων, γεννήθηκε ο μεγαλύτερος γαστρονόμος που γνώρισε ποτέ ο κόσμος: ο Ζαν Ανθέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν...

Για κάποιους μπορεί να είναι γνωστός, από το διάσημο ομώνυμο γλυκό, το γνωστό μας «μπαμπά», για άλλους από την περίφημη ρήση του "Πες μου τι τρως, και θα σου πω ποιος είσαι" και για μερικούς -περισσότερο ενημερωμένους- από το μοναδικό για το είδος του βιβλίο Η φυσιολογία της γεύσης ή Στοχασμοί πάνω στην Γαστρονομία. Ένα έργο, που από την πρώτη ημερομηνία έκδοσής του -τον Δεκέμβριο του 1825, μόλις δύο μήνες πριν το θάνατο του Σαβαρέν- μέχρι σήμερα, αποτελεί την φιλοσοφική "βίβλο" των απανταχού γκουρμάντ.

Οι Εκδόσεις "Στοχαστής" παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Σαβαρέν σε μετάφραση και σχόλια Δάφνης Ανδρέου. Σε μια εποχή, που η γαστρονομία έχει βρει την αποδοχή, την παραδοχή και την υποδοχή που της αξίζει απ’ όλο και περισσότερους εραστές-θαυμαστές της καλής αυτής τέχνης, το έργο του διάσημου Γάλλου επιστήμονα και φιλοσόφου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Γιατί το αριστούργημά του όχι μόνο αποτελεί την βάση για την πλήρη κατανόηση της μίας εκ των πέντε αισθήσεων, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλους όσους πιστεύουν ακράδαντα πως "Η ανακάλυψη ενός καινούργιου πιάτου προσφέρει περισσότερα στην ευτυχία της ανθρώπινης φυλής παρά η ανακάλυψη ενός άστρου"...

Χωρισμένο σε τριάντα κεφάλαια - στοχασμούς και σε ένα μικρό κομμάτι με διάφορα ανέκδοτα κείμενα -από συνταγές δια χειρός Σαβαρέν μέχρι υψηλή ποίηση για... καλοφαγάδες-, το παρόν βιβλίο θα αποκαλύψει στα μάτια του αναγνώστη τις θεμελιώδεις αλήθειες της επιστήμης της γαστρονομίας. Όλα θίγονται στη Φυσιολογία του Σαβαρέν: από τον ορισμό της γεύσης και της γαστρονομίας, την φιλοσοφική ιστορία της μαγειρικής και την γαστρονομική μυθολογία, μέχρι θεωρίες περί παχυσαρκίας, αδυνατίσματος, αγάπης στην καλοπέραση και νηστείας!

Ο ίδιος, σχεδόν δύο αιώνες πίσω, θα ταυτίσει τη μοίρα των ανθρώπων με

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ

27/12

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΣΙ ΝΟΝΑΣ

ΠΑΡΓΙΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠ.

Τιμή:   16,00

Αγορά
04/12

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ, ΑΚΗΣ

Τιμή:   35,00

Αγορά
30/11

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ COOKBOOK

BOURDAIN, ANTHONY,

Τιμή:   26,90

Αγορά
31/10

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: ΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΡΟΠΗ

Τιμή:   35,00

Αγορά
30/06

ΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ

Τιμή:   34,99

Αγορά
13/06

Cretan Cuisine

George Makris.

Τιμή:   8,90

Αγορά
30/11

PIECE OF CAKE - ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ

ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ, ΑΚΗΣ

Τιμή:   35,00

Αγορά
30/11

THE FROZEN BANKER

ΜΑΡΓΕΤΙΔΗ, ΑΓΑΠΗ

Τιμή:   16,99

Αγορά
30/11

ΣΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

ΘΕΡΜΟΥ, ΜΑΡΙΑ

Τιμή:   15,90

Αγορά
30/11

ΤΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ Η ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΔΡΑΓΩΝΑ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Τιμή:   30,00

Αγορά
31/10

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ

Τιμή:   22,20

Αγορά
30/09

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Τιμή:   28,01

Αγορά
31/08

Η ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ 1Η ΕΚΔΟΣΗ

ΘΕΟΧΑΡΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Τιμή:   14,99

Αγορά
30/04
28/02

ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 20 ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΑΣ

Τιμή:   10,90

Αγορά