ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ
- 8 Αυγούστου
Λατινικά ( Τεύχος Α ) Β Λυκείου - 15 Ιουλίου
Διόφαντος ΟΕΔΒ Σετ Α' Λυκείου (NTYMENΑ) - 15 Ιουλίου
Θρησκευτικά Β' Λυκείου ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ
ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
-
16/05Τιμή: 22,20 19,98-10%
-
23/11Τιμή: 14,90 13,41-10%
-
20/09Τιμή: 11,10 9,99-10%
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
-
03/11Τιμή: 60,00
-
03/11Τιμή: 50,00
-
03/11Τιμή: 60,00
-
01/07Τιμή: 10,00
BEST SELLERS 2024
-
Επιβάτης 23Τιμή: 17,70 15,93-10%
-
Αναζητώντας την ελπίδαΤιμή: 17,70 15,93-10%
-
Το μωρό της σοφίταςΤιμή: 18,80 16,92-10%
All time Bests...»
Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ, ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ
Τιμή Bestseller: €12,94
Συγγραφέας: ΑΡΟΥΧ, ΑΛΒΕΡΤΟΣ,
Εκδότης: Ίκαρος
Κατηγορία: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ
ISBN: 9789609527620
Ημερομηνία έκδοσης: 31/10/2012
ΑγοράΠεριγραφή
Ξεκίνησα το βιβλίο ετούτο με σκοπό να μιλήσω για τη Νέα Ελληνική Κουζίνα, την τάση που επικρατεί πλέον στο έντεχνο φαγητό που σερβίρεται σε πολλά εστιατόρια της χώρας μας. Στην πορεία όμως βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους περίπλοκους, κι ενίοτε γλιστερούς, δρόμους της ταυτότητάς μας και της ελληνικότητας του φαγητού που τρώμε. Αναγκάστηκα να σκάψω στα βάθη τού μουσακά για ν' ανακαλύψω την αρχαιολογία της ελληνικής γεύσης, ν' αρμενίσω πάνω στο κεχριμπαρένιο ελαιόλαδο ψάχνοντας για την ουσία της, να ψάξω ανάμεσα στα φύλλα του μπακλαβά μην και βρω την καταγωγή τής κουζίνας μας και, τέλος, να λουστώ στη λάμψη της άσπιλης λευκότητας του αρχαίου μαρμάρου της φέτας μην και βρω την αιώνια ελληνικότητα. Αφού λοιπόν περιπλανήθηκα στους δρόμους της ελληνικότητας, αφού παραπάτησα πάνω στην κρεμώδη προγονολατρία του Τσελεμεντέ και αφού κάθισα πάνω στην οξώπετρα του Ελύτη, τρώγοντας ένα σύκο παρέα με τον Ζουράρι, βούτηξα στη θάλασσα των βιωμάτων, των στερεοτύπων, των ιδεολογιών, των ιδεοληψιών και της διαισθητικής εικόνας που έχουμε για το φαγητό μας. Όταν βγήκα, αισθάνθηκα ότι ήμουν έτοιμος να "μαγειρέψω" την αίσθηση που έχουμε στην εποχή μας για την ελληνικότητα της κουζίνας μας. Και όταν πλέον φτιάχτηκε το φαγητό με όλη του την ελληνική γεύση, ήμουν έτοιμος να μιλήσω για τις αρχές, τις πηγές και την πορεία της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ - ΚΡΑΣΙΑ - ΠΟΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ (MENU) ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Τιμή: 19,08
ΑγοράΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ 280 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Τιμή: 30,43
ΑγοράΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ CHEFS 2Η ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή: 23,00
ΑγοράΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΟΙ ΞΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
Τιμή: 6,04
ΑγοράΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΖΩΗ
Τιμή: 5,97
ΑγοράΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Τιμή: 29,68
ΑγοράΚΟΠΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΨΑΡΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΓΕΙΡΑΣ
Τιμή: 10,14
ΑγοράΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ(ΜΙΚΡΟ) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τιμή: 13,70
ΑγοράΤΟ ΞΙΔΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΤΥΠΟΙ ΞΙΔΙΩΝ, ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τιμή: 12,11
Αγορά