ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

Φυσική Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου

-15%

Λιανική τιμή: €28,76

Τιμή Bestseller: €24,45

Συγγραφέας: Κουφάκης Γιώργος

Εκδότης: Ζήτη

Κατηγορία: Ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας & πληροφορικής

ISBN:  9789604561100

Ημερομηνία έκδοσης: 

Αγορά

Περιγραφή

Στόχος της έκδοσης αυτού του βιβλίου είναι η προσφορά στους μαθητές της Θετικής και της Τεχνολογικής Kατεύθυνσης ενός πλήρους βοηθήματος για τη συστηματική μελέτη του μαθήματος της Φυσικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου. Νομίζω, όμως, πως και για τον καθηγητή της Φυσικής θα παρουσιάσει ενδιαφέρον, παρά το πλήθος των όμοιων βοηθημάτων που κυκλοφορούν.

Καθοριστικό ρόλο στη συγγραφή αυτού του βιβλίου έπαιξε η εμπειρία από την επί πολλά χρόνια ενασχόλησή μου με τη φροντιστηριακή προετοιμασία μαθητών, καθώς και η εμπειρία μου από τη συγγραφή άλλων αντίστοιχων βιβλίων στο παρελθόν.

Στην αρχή του βιβλίου παραθέτονται με συντομία λίγες βοηθητικές γνώσεις Μαθηματικών από την Ανάλυση, την Αλγεβρα και την Τριγωνομετρία. Σ' αυτές μπορεί να καταφεύγει ο μαθητής, όταν αντιμετωπίζει μαθηματικές δυσκολίες.

Η δομή του βιβλίου περιλαμβάνει δέκα ενότητες. Σε κάθε ενότητα προηγείται η θεωρία και ακολουθούν οι οδηγίες για τη λύση των προβλημάτων, οι ερωτήσεις και τα προβλήματα.

Έγινε σοβαρή προσπάθεια να αποδοθεί η θεωρία με συντομία, σαφήνεια και ακρίβεια αλλά συγχρόνως και πληρότητα. Μόνο με την καλύτερη κατανόηση και την εμβάθυνση της θεωρίας θα αποκτήσει ο μαθητής τον απαραίτητο θεωρητικό εξοπλισμό και για τη λύση των προβλημάτων. Είναι γνωστές οι δυσκολίες που συναντά ο μαθητής στη λύση των προβλημάτων της Φυσικής και έγινε συστηματική προσπάθεια να αρθούν αυτές με κατάλληλες οδηγίες και εφαρμογές. Για τον έλεγχο των γνώσεων που αποκτήθηκαν ακολουθεί μια σειρά ερωτήσεων τεσσάρων τύπων με τις απαντήσεις τους και με την αιτιολόγηση των απαντήσεων στις δύσκολες ερωτήσεις. Τα λυμένα προβλήματα με αναλυτική παρουσίαση και τα προβλήματα προς λύση με τις σύντομες απαντήσεις τους (αποτελέσματα) είναι ταξινομημένα σε τρεις ομάδες, με κριτήριο τη δυσκολία τους. Τα προβλήματα αυτά, πρωτότυπα και μη, επιλέχτηκαν ή δημιουργήθηκαν με κριτήριο τις εξετάσεις. Ωστόσο, τα προβλήματα της Γ' ομάδας προσφέρονται περισσότερο ως άσκηση για έναν απαιτητικότερο μελετητή. Περιλαμβάνονται επίσης επιλεγμένα Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για το συμβολισμό των διανυσμάτων ακολουθήθηκε η επιλογή του σχολικού εγχειριδίου. Το διάνυσμα παριστάνεται με παχύ μαύρο σύμβολο, ενώ το μέτρο του και η αλγεβρική τιμή του με τον απλό (κανονικό) χαρακτήρα. Γράφουμε π.χ. η δύναμη F που έχει μέτρο F.

Αν το βιβλίο αυτό αποτελέσει πράγματι ένα χρήσιμο και αποτελεσματικό βοήθημα στη μελέτη του μαθήματος της Φυσικής, θα έχει εκπληρώσει το σκοπό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σελ.544

Ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας & πληροφορικής

-10%
21/06

Φυσική Γ' Λυκείου Ο. Π. Θετικών Σπουδών (α΄ τόμος)

Αγιαννιωτάκη Αναστασία, Άρχων Μάρκος

Τιμή: 21,30  19,17

Αγορά
-10%
22/10

Μαθηματικά (α΄ τόμος) Γ΄ Λυκείου

Νίκος Τάσος

Τιμή: 22,40  20,16

Αγορά
-10%
20/04

Μαθηματικές ενότητες Γ΄ Γενικού Λυκείου

Φασουλάς Μανόλης

Τιμή: 13,70  12,33

Αγορά
-20%
07/04

Μαθηματικά Γ' λυκείου θετικής & τεχνολογικής κατεύθυνσης, τεύχος Α΄

Γκουβιέρος Χρήστος, Διαμαντόπουλος Θύμιος

Τιμή: 19,00  15,20

Αγορά
-20%
06/04

Μαθηματικά Γ' λυκείου θετικής & τεχνολογικής κατεύθυνσης, τεύχος Β΄

Γκουβιέρος Χρήστος, Διαμαντόπουλος Θύμιος

Τιμή: 19,00  15,20

Αγορά
-10%
31/08

Μαθηματικά Γ' Λυκείου (Α' Τόμος)

Σκομπρής Νίκος

Τιμή: 17,70  15,93

Αγορά
-15%

Φυσική Κατεύθυνσης Γ' Λυκείου

Κουφάκης Γιώργος

Τιμή: 28,76  24,45

Αγορά