ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

Με το μελάνι της σουπιάς

-10%

Λιανική τιμή: €14,00

Τιμή Bestseller: €12,60

Συγγραφέας: Ευσταθίου Αναστασία

Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Κατηγορία: Από 8 ετών

ISBN: 9789601420868

Ημερομηνία έκδοσης: 26/11/2010

Αγορά
26/11

Περιγραφή

Ο Ξαπλώστρας ο αστερίας ψιθυρίζει στο αστεράκι, το δραπέτη του ουρανού, τι συνέβη στον πλανήτη Γη, όταν ο ψαρόκοσμος αγανάκτησε πια με τα σκουπίδια των ανθρώπων στις θάλασσες και τα ποτάμια και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το αστεράκι μαθαίνει από πρώτο χέρι για τη δράση του στρατηγού κάβουρα, της Παχουλένιας φάλαινας, της Μπουρμπουλήθρας Θαλάσσιους και τόσων άλλων ηρώων που τα κατορθώματά τους γράφτηκαν με το μελάνι της Πέπης της σουπιάς.

Όμως μπερδεύεται όταν βλέπει το συγγραφέα της ιστορίας να αφήνει το μολύβι και να παίρνει ενεργά μέρος στη δράση. Θα καταφέρει ο Ιπποκράτης να σώσει τον πλανήτη;

Ποιοι θα τον βοηθήσουν; Και τι είναι αυτή η σημαία ΣΑΣ που κανένας από τους ισχυρούς της Γης δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει;

Σελ. 101

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Γεννήθηκα ένα Νοέμβρη στα 1966. Διάβηκα τις δύο πρώτες δεκαετίες της ζωής μου με όνειρα σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της αχαϊκής γης, την Παραλία Πλατάνου. Με όνειρα και σπουδές στα παιδαγωγικά, στα ανθρωπιστικά, σε μετεκπαιδεύσεις και σε επιμορφώσεις... συνέχισα και συνεχίζω ακόμα.

Ψάχνω το αντιβιοτικό σε αυτή την άχαρη πραγματικότητα, γράφοντας και ανεβάζοντας θεατρικά, διδάσκοντας στη σχολική τάξη, στήνοντας Διαδικτυακούς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, δουλεύοντας με τους μαθητές μου σε ένα σχολείο που σέβεται την παράδοση και προωθεί τις νέες τεχνολογίες, δίνοντας συνταγές στους απανταχού βιβλιοπαμφάγους σαν αρχιμάγειρας της Βιβλιοπαμφαγονίας μέσα από το παιδικό περιοδικό Γεια Χαρά, και συνεχίζω... ξύνοντας ανελέητα τα μολύβια μου μήπως με τη σουβλερή τους μύτη κατορθώσουν να αποτυπώσουν κάτι απ' την ψυχή μου στο λευκό χαρτί.

Πολλές φορές γιατρεύομαι σαν αντικρίζω τα γελαστά μάτια των παιδιών, σαν ξεφυλλίζω τα βιβλία που δημιουργήσαμε μαζί στα διαδικτυακά μας πετάγματα... "Στη Χώρα των Τρελών Μολυβιών" (2001) Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και "Με ένα «Ποντίκι» στη Χώρα των Εθίμων" (2002) εκδόσεις "Σύγχρονη Εκπαίδευση".

Ξεπροβόδισα τα γραπτά μου σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τοπικό Τύπο, στο Λογοτεχνικό Ημερολόγιο του Σωματείου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Σχολικές Αναμνήσεις, εκδόσεις "Αστήρ" (2001), σε πολιτιστικές δράσεις και σε διαδικτυακούς τόπους. Το πρώτο μου διήγημα, με τίτλο "Σπίτι παλιό", δημοσιεύτηκε στο εδεσσαϊκό περιοδικό Κλεψύδρα (1987). Το διήγημα "Μεθεόρτιος;" ταξιδεύει στον Ιστοχώρο (http://www.elogos.gr) της Άτυπης Λέσχης Νέων Λογοτεχνών από τις 3/7/2002.

Σαν ειδικός σύμβουλος επεξεργάστηκα τα κείμενα στην ταινία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Η Μαγεία των Ελληνικών Σπηλαίων" (1999) του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Με το παιδικό μυθιστόρημα "Μια Κάλτσα που τη Λέγαν Ευρυδίκη", Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη (1999), ξεκίνησα ένα μεγάλο ταξίδι στη χώρα της φαντασίας και συνεχίζω... τις πτήσεις, στον αρχαίο κόσμο τώρα, με την Κόρη των Αιγών.

Με λένε Αναστασία Ευσταθίου και εξακολουθώ να έχω όνειρα και να τα μοιράζομαι με τους αναγνώστες.

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα

-10%
07/12
-15%
14/12

Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης