ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

Γεννημένος δρομέας

-10%

Λιανική τιμή: €9,13

Τιμή Bestseller: €8,22

Συγγραφέας: Μορπούργκο Μάικλ

Εκδότης: Πατάκης

Κατηγορία: Από 8 ετών

ISBN: 9789601629612

Ημερομηνία έκδοσης: 21/04/2010

Αγορά
21/04

Περιγραφή

Η σακούλα δεν έπλεε ήρεμα στο ποτάμι· στριφογύριζε μόνη της. Κάτι υπήρχε στο εσωτερικό της που τσίριζε και κλαψούριζε τρομοκρατημένο. Ο Πάτρικ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Πέταξε την τσάντα του και βούτηξε στο ποτάμι.

Για τον Φιλαράκο, η σωτηρία από το ποτάμι όταν ήταν ακόμα κουτάβι ήταν μόνο η αρχή μιας ζωής γεμάτης περιπέτειες. Από ανεπιθύμητος σε αγαπημένο σύντροφο, και από σκυλί του καναπέ σε πρωταθλητή αγώνων ταχύτητας, αυτός ο αξιοθαύμαστος σκύλος αποδεικνύει ότι δεν έχουν μόνο οι γάτες πολλές ζωές. Τον πέταξαν, τον έκλεψαν, τον υιοθέτησαν και έζησε δύσκολα στον δρόμο, αλλά ο Φιλαράκος πάντα έβρισκε τρόπο να επιβιώσει. Θα βρει όμως ποτέ ένα πραγματικό σπίτι;

Ο Μάικλ Μορπούργκο είναι από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Έχει γράψει πάνω από εκατό βιβλία, διηγήματα, θεατρικά έργα και μιούζικαλ και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Blue Peter Award, το Red House Children's Book Award, το Whitbread Award και το Smarties Prize. Βραβεύτηκε με το Children's Award to 2003, 2004 και το 2005. Στο βιβλίο αυτό ο βραβευμένος συγγραφέας Μάικλ Μορπούργκο έγραψε τη συναρπαστική, συγκινητική ιστορία ενός άκακου ζώου και των ανθρώπων –καλών και κακών, μικρών και μεγάλων– που διαμόρφωσαν το μονοπάτι της ζωής του.

Σελ. 152

«Ο Μάικλ Μορπούργκο έχει το μαγικό αυλό που παρασέρνει τους μικρούς αναγνώστες του». (James Naughtie, Daily Telegraph)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Michael Morpurgo γεννήθηκε το 1943 στην Αγγλία. Σπούδασε αγγλική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη συνέχεια δούλεψε ως δάσκαλος για δέκα χρόνια. Ανάμεσα στους μαθητές τους ανακάλυψε ότι αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει ήταν να γράφει ιστορίες για παιδιά. Σήμερα είναι ένας από τους γνωστότερους Άγγλους συγγραφείς για παιδιά αφού περισσότερα από ενενήντα βιβλία του έχουν εκδοθεί και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 26 γλώσσες. Επίσης πέντε από τα βιβλία του έχουν γυριστεί σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Πολλά από τα βιβλία του έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία όπως το Whitbread Children's Book of the Year Award, το Smarties Prize, το Children's Book of the Year Award, το Cercle D'or και το Prix Sorciere στη Γαλλία, το A.L.A. Best Book of the Year στις Η.Π.Α., και το The Silver Pencil στην Ολλανδία. Επίσης ο Μορπούργκο έχει υπάρξει Children's Laureate (2003-2005) ενώ του έχει απονεμηθεί η περίβλεπτη τιμή του OBE το 2006 για τη συνολική προσφορά του στο χώρο των γραμμάτων. Σήμερα ζει με τη γυναίκα του στο Ντέβον, έχει τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα

-10%
07/12
-15%
14/12

Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης