ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

BEST SELLERS 2024

Bestsellers 2024...»
All time Bests...»

Ο Κρεμμυδάκης και η παρέα του

-10%

Λιανική τιμή: €12,17

Τιμή Bestseller: €10,95

Συγγραφέας: Ροντάρι Τζάνι

Εκδότης: Κέδρος

Κατηγορία: Από 8 ετών

ISBN: 9789600445619

Ημερομηνία έκδοσης: 18/08/2015

Αγορά
18/08

Περιγραφή

Το επαναστατικό μυθιστόρημα του Τζάνι Ροντάρι.

Ο Κρεμμυδάκης, ένα πανέξυπνο, κατεργάρικο αγόρι που δεν αντέχει την αδικία, και ο πρίγκιπας Λεμόνης, ένας αντιπαθής, μοχθηρός και ανόητος κυβερνήτης, έρχονται αντιμέτωποι σε αυτό το σπουδαίο βιβλίο. Η σύγκρουσή τους συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία ενός ολόκληρου λαού, που απαρτίζεται από κολοκύθια, πράσα, φασολάκια και όλων των ειδών τα λαχανικά. Οι καλοί, οι οποίοι ζουν καταπιεσμένοι υπακούοντας τυφλά στους παράλογους νόμους του τύραννου Λεμόνη, με καθοδηγητή τους τον Κρεμμυδάκη θα καταφέρουν να κατατροπώσουν τους κακούς χάρη στα ξεκαρδιστικά κόλπα, στις φάρσες και στα μεγαλοφυή σχέδιά τους, χωρίς να ανατρέξουν ποτέ στη βία.

Ένα συμβολικό παραμύθι όπου η κοινωνική πραγματικότητα μπλέκεται με τη φαντασία και, χάρη στο πνευματώδες χιούμορ του συγγραφέα και στην ευχάριστη πλοκή του, αγγίζει θέματα σύγχρονα και συνάμα διαχρονικά, όπως η αλληλεγγύη, η διαφορετικότητα, η φιλία, το αίσθημα της δικαιοσύνης και κυρίως της ελευθερίας.

Γιατί σκοπός του Τζάνι Ροντάρι δεν είναι να αποτυπώσει άλλη μια μάχη ανάμεσα στους καλούς και στους κακούς, αλλά να αποδείξει ότι μια δίκαιη κοινωνία είναι όχι μόνο εφικτή και επιθυμητή, αλλά και πιο ευχάριστη για όλους.

Σελ: 264

Μετάφραση: Δότση Δήμητρα

Εικονογράφηση: Σαντίνι Μανουέλα

Μαλακό εξώφυλλο

ΚΡΙΤΙΚΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είναι ένα από τα καλύτερα παιδικά βιβλία που έχω διαβάσει και μετά την ανάγνωση του σου ανοίγεται ένα ευρύτατο πεδίο ανακαλύψεων μαζί με τα παιδιά. Είναι πολλά τα ερωτήματα και πολλές οι συζητήσεις που προκαλεί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που η ανάγνωσή του συνεχίζεται και αφού το έχεις κλείσει…

Κώστας Στοφόρος, Literature, 09/03/15

Εκπληκτικός και αξεπέραστος ο Τζιάνι Ροντάρι. Το «παιδικό» αυτό βιβλίο είναι μια από τις καλύτερες περιπέτειες που έχω διαβάσει! Πολυεπίπεδο, αστείο, διδακτικό, ευφάνταστο, με πολλές αλληγορίες και χιλιάδες αλήθειες κρυμμένες πίσω από την κοινωνία που μας περιγράφει ο συγγραφέας.

Πάνος Τουρλής, CaptainBook, 18/02/15

Ο Κρεμμυδάκης και η παρέα του είναι ίσως το βιβλίο του Ροντάρι με την μεγαλύτερη διαχρονικότητα. Αφηγούμενος έναν τίμιο αγώνα για το δίκαιο και την επαναφορά της αξιοπρέπειας, ο πρωτοπόρος Ιταλός δημιουργός προσέφερε στα παιδιά της μεταπολεμικής Ευρώπης (αλλά και σε όλες τις επόμενες γενιές) μια ξεκαρδιστική αλλά και ελπιδοφόρα κι αισιόδοξη εκδοχή του τι σημαίνει δίνω, χωρίς να χρησιμοποιώ βία, τον δίκαιο αγώνα.

Ελένη Κορόβηλα, BookPress, 05/02/15

BΡΑΒΕΙΟ ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Λίγα λόγια για το συγγραφέα...

Ο Τζάνι Ροντάρι (1920-1980) γεννήθηκε στην επαρχία Νοβάρα. Εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως δάσκαλος και μετά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Σχεδόν τυχαία ξεκίνησε να γράφει για παιδιά. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Άντερσεν (1970), το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Χάρη στον Τζάνι Ροντάρι η παιδική λογοτεχνία ξέφυγε από τα όρια της «λιγότερο σημαντικής» λογοτεχνικής παραγωγής και, με τη γοητευτική της πολυπλοκότητα, βρήκε ξανά τη θέση της στην ιστορία της λογοτεχνίας και της παιδαγωγικής. Κοινός παρονομαστής στις ιστορίες του Ροντάρι είναι η διαχρονικότητα των θεμάτων του, το ανήσυχο πνεύμα των ηρώων του, ο ηθικός προβληματισμός και η θαρραλέα διαμαρτυρία. Με το χιούμορ του παραλόγου, το παιχνίδι των στερεοτύπων και τις ευφάνταστες αλλοιώσεις της γλώσσας, ο συγγραφέας καλεί μικρούς και μεγάλους να απελευθερωθούν από τα καλούπια, τις προκαταλήψεις και τους συμβιβασμούς, να κοιτάξουν μακριά.

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα

-10%
07/12
-15%
14/12

Το ημερολόγιο μιας Ξενέρωτης