ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

NEWSLETTER

Email

ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Όλα τα βιβλία σχετικά με την Μακεδονία και το Μακεδονικό Ζήτημα

Οι πρόσφυγες στην Μακεδονία

-10%

Λιανική τιμή: €90,00

Τιμή Bestseller: €81,00

Συγγραφέας: Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Εκδότης: Μίλητος

Κατηγορία: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ISBN: 9789604641154

Ημερομηνία έκδοσης: 20/01/2009

Αγορά
18/11

Περιγραφή

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, πιστή στον μοναδικό καταστατικό της σκοπό από το έτος 1939, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Μίλητος, παραδίδει με τιμή στο αναγνωστικό κοινό τη νέα επιστημονική συλλογική μελέτη της, Οι Πρόσφυγες στη Μακεδονία. Από την τραγωδία, στην εποποιία.

Κατά χρονολογική σειρά, η μνημειώδης αυτή έκδοση είναι η δέκατη επιστημονική συλλογική μελέτη, στρατηγικής σημασίας, που εκπόνησε και δημοσίευσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μεταξύ Απριλίου 2006 – Μαρτίου 2009, με επίκεντρο την Μακεδονία, στην οποία ταυτόχρονα αφιέρωσε τριάντα τρεις επί πλέον εκδόσεις και επανεκδόσεις σπουδαίων έργων και μονογραφιών με σημαίνοντες συγγραφείς, ενώ ορισμένες εκδόσεις της κυκλοφόρησαν διεθνώς και στην αγγλική.

Η ανά χείρας επιτομή καταθέτει στη Νεότερη Ιστορία ένα κεφάλαιο που – ύστερα από τόσα χρόνια – αποτελεί πρόκληση για την ελληνική ιστοριογραφία. Συγκεκριμένα, πραγματεύεται το θέμα της Μικρασιατικής καταστροφής και τοποθετεί, σήμερα, στις πραγματικές διαστάσεις του το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα. Μολονότι περιορίζεται στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας, εξοφλεί χρέος τιμής στους πρόσφυγες, αποκαλύπτει την ιστορική αλήθεια, τεκμηριώνει τα αλληλοδιάδοχα γεγονότα στις μεγάλες καμπές της Οδού των Ελλήνων, οδηγεί στην εθνική αυτογνωσία και εμπνέει δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση στον ελληνισμό.

Η εκπόνηση κάθε σοβαρής συλλογικής επιστημονικής μελέτης απαιτεί χρόνο και χρήμα, εξειδικευμένη γνώση και επίπονη έρευνα, υψηλή εποπτεία και ακριβή συντονισμό. Το έργο αυτό στήριξαν με έρευνα και τεκμήρια οχτώ μεταπτυχιακοί φοιτητές, δώδεκα πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές, ενώ άλλοι δύο καθηγητές επόπτευσαν και συντόνισαν. Το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνει ο αναγνώστης και η επιστημονική κοινότητα. Αφιερώνεται, όμως, με βαθύ σεβασμό στους Πρόσφυγες αδελφούς μας: στο δράμα τους και στην καρτερία τους, στην φιλοπατρία τους και στην πλούσια καρποφορία τους. Άλλαξαν ριζικά και δυνάμωσαν την Ελλάδα. Δίχως αυτούς δεν νοείται η νέα Ελλάδα ούτε οι άθλοι του Έθνους, πολεμικοί και ειρηνικοί, του 20ού αιώνα.

Η εγκατάσταση, η επιβίωση και, στη συνέχεια, η κομβικής σημασίας συμβολή των Προσφύγων στον κοινωνικό-οικονομικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας, στην πορεία και τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του νεότερου ελληνισμού, η καθοριστική συμμετοχή τους σε κάθε ανεξαιρέτως πτυχή της ελληνικής ζωής (κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική, επιστημονική, εκπαιδευτική, λογοτεχνική κ.λπ.), συναρθρώνουν όλες μαζί και εγείρουν ένα λαμπρό Ειρηνικό Έπος. Άγνωστο, χαμένο σε μικρές λυπητερές ιστορίες και βουτηγμένο στον ασίγαστο νόστο, αλλά πραγματικά εκπληκτικό. Τούτο το έπος εξιστορείται στις εκατοντάδες σελίδες του έργου αυτού. Αξίζει να το γνωρίσουν και να το θαυμάσουν όλοι οι Έλληνες, ώστε να εμπιστευθούν κυρίως τον εαυτό τους και να διαγνώσουν τι αστείρευτες δυνάμεις διαθέτει ο άνθρωπος σε δύσκολους καιρούς, σε καιρούς πολέμου αλλά και σε περιόδους ειρήνης.

Σελ.: 352

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

-10%
18/11

Αλέξανδρος ο Μακεδόνας

Γκριν Πήτερ

Τιμή: 14,25  12,83

Αγορά
-10%
18/11

Το Μακεδονικό στα ξένα αρχεία

Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Τιμή: 30,00  27,00

Αγορά
-10%
18/11

Μακεδονισμός, ο ιμπεριαλισμός των Σκοπιών 1944-2006

Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Τιμή: 40,00  36,00

Αγορά
-10%
18/11

Βεργίνα - Ο τόπος και η ιστορία

Στέλλα Δρούγου, Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη

Τιμή: 100,00  90,00

Αγορά
-10%
18/11

Ιστορία της Μακεδονίας 1-3

Hammond G. L. N.

Τιμή: 63,60  57,24

Αγορά